Anticariatul de idei. Unsprezece proze despre sfarsitul culturii PDF

5/5
Autor: Mirel Talos
ISBN: 9786060066620
Editura: RAO
Vezi cartea Anticariatul de idei. Unsprezece proze despre sfarsitul culturii PDF scrisa de autorul Mirel Talos in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in decembrie 2021 de catre editura RAO in limba Romana, are 112 pagini si coperta Paperback.

Pretul Recomandat

33 Lei
Pretul cartii Anticariatul de idei. Unsprezece proze despre sfarsitul culturii este de aproximativ 33lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Anticariatul de idei. Unsprezece proze despre sfarsitul culturii

Anticariatul de idei critica dublul asalt la care este supusa astazi cultura. Pe de o parte, asaltul „civilizatiei spectacolului”, care a anihilat interesul pentru formele culturale traditionale (literatura, pictura, teatrul, scluptura, filosofia, muzica, numite peiorativ „cultura trecutului”) pe care le-a inlocuit cu programe vulgare de televiziune, cu internetul, cu jocurile video, cu un cinematograf de cea mai slaba conditie, acestea fiind considerate „democratizarea culturii”. Pe de alta parte, asaltul de tip inchizitorial, cu accente vadit politice, prin care un imens si splendid patrimoniu de idei, de valori si de cunpastere, sunt „purificate” in numele „corectitudinii politice”. E o carte-document, care schiteaza o posibila apocalipsa. O carte prin care se afirma raspicat ca, in absenta culturii, se instaureaza barbaria. in conditiile relativizarii valorilor si a indemnurilor distrugatoare emise in raza cancel culture, suntem indemnati sa revenim, sa ne intoarcem – aidoma fiului risipitor – la divinitatea salvatoare.

ISBN: 9786060066620

Carti scrise de Mirel Talos

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Mirel Talos sau din categoria Literatura contemporana.
Autor(i): Mirel Talos
Traducator(i):
Cod: 9786060066620
Editura: RAO
Limba: Romana
Anul aparitiei: decembrie 2021
Numar pagini: 112
Coperta: Paperback
Categorie: Fictiune/ Literatura
Sub-Categorie: Literatura contemporana

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Mirel Talos. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in decembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 33lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 112 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.