Amurgul democratiei. Seducatoarea atractie a autoritarismului PDF

5/5
Autor: Anne Applebaum
ISBN: 9786063376573
Editura: Litera
Vezi cartea Amurgul democratiei. Seducatoarea atractie a autoritarismului PDF scrisa de autorul Anne Applebaum in libraria ta de carti online favorita. Cartea aceasta a fost publicata in noiembrie 2021 de catre editura Litera in limba Romana, are 160 pagini si coperta Hardcover.

Pretul Recomandat

39.92 Lei
Pretul cartii Amurgul democratiei. Seducatoarea atractie a autoritarismului este de aproximativ 39.92lei, insa acesta depinde de libraria selectata si promotiile acesteia.

*** Pretul cartii poate sa varieze si depinde de oferte si promotiile curente a librariei online selectate.

Rezumat Amurgul democratiei. Seducatoarea atractie a autoritarismului

Un istoric castigator al Premiului Pulitzer explica, intr-un limbaj clar, de ce elitele din democratiile mondiale sunt atrase de nationalism si de autoritarism. Din Statele Unite si Marea Britanie pana in Europa continentala si dincolo de ea, democratia liberala este atacata, iar autoritarismul e in ascensiune. in Amurgul democratiei, Anne Applebaum, istoric al atrocitatilor regimului sovietic si printre primii jurnalisti americani care au avertizat in privinta tendintelor antidemocrate din Occident, explica ispita nationalismului si a autocratiei. in aceste eseuri captivante, autoarea afirma ca sistemele politice cu opinii radicale sunt atragatoare, in special cand sunt in beneficiul celor loiali si ii exclud pe toti ceilalti.

Liderii despotici nu conduc singuri; se bazeaza pe aliati politici, birocrati si figuri publice pentru a le pava drumul si a-i sprijini. Partidele autoritare si nationaliste aparute in democratiile moderne ofera noi surse de avere sau de putere partizanilor. Applebaum descrie multi dintre noii contestatari ai liberalismului din toata lumea, dovedind ca folosesc teorii ale conspiratiei, polarizari politice, retele sociale si chiar nostalgia pentru a schimba societati.

Elegant scrisa si cu argumente pertinente, Amurgul democratiei este o analiza sclipitoare a schimbarilor actuale si o imagine incurajatoare a drumului catre revenirea la valori democrate.

ISBN: 9786063376573

Carti scrise de Anne Applebaum

Poti oricand vedea si alege alte carti din librarii online scrise de catre Anne Applebaum sau din categoria stiinte umaniste.
Autor(i): Anne Applebaum
Traducator(i):
Cod: 9786063376573
Editura: Litera
Limba: Romana
Anul aparitiei: noiembrie 2021
Numar pagini: 160
Coperta: Hardcover
Categorie: Carte non-fictiune
Sub-Categorie: stiinte umaniste

Intrebari Frecvente

Cartea a fost scrisa de catre Anne Applebaum. Vezi mai multe carti scrise de acest autor(i).
Cartea a fost publicata in noiembrie 2021. Vezi si alte editii disponibil la carti similare.
Pretul cartii este de aproximativ 39.92lei. Acesta poate varia in functie de ofertele si promotiile fiecarei librarii in parte.
Cartea are 160 pagini. Poti alege oricand o carte similara din aceasi gama de carti.